Er dine tekster væk i Google Chrome?

Af Skrevet i - Websites d. 3. april 2014 0 Kommentarer

Vi har her på det seneste haft kunder i røret, der ikke kunne forstå, hvorfor man ikke kunne læse teksten på de websider, vi havde bygget til dem. Den slags giver os professionelle grå hår, og heldigvis efter lidt research fandt vi frem til at fejlen ligger i den seneste udgave af Chrome-browseren.

Kort fortalt, så handler det om at hvis man på sit site benytter såkaldte webfonts, så kan man være ude for at dele af teksten forsvinder, hvis man har en fane åben i baggrunden i et stykke tid.

Vi var så heldige at finde en fin løsning på stackoverflow, og hvis I sidder med WordPress, kan I gøre som os, og bruge denne lille stump kode i jeres functions.php-fil

// Temporary fix for Google Chrome Webfont Bug
add_action ('wp_head', 'google_font_fix');
function google_font_fix () {
echo "<!-- Temporary fix for Chrome webfont rendering -->";
echo "<script>jQuery(window).load(function(){jQuery('body').width(jQuery('body').width()+1).width('auto')});</script>";
}

Så hvis jeres kunder ikke kan læse teksten på jeres site, kan det måske have noget at gøre med det.

Fejlen findes i version 33 af Chrome – og har været der siden februar. Den bliver rettet i version 34, der snart skulle udkomme. Moralen her er, at selv store organisationer som Google har fejl i deres software, som nogle gange tager tid at få rettet, så næste gang du ikke helt er med på, hvorfor jeres webudvikler ikke kan løse et problem på under en dag, så tænk på at verdens største teknologivirksomheder til tider også skal bruge lang tid på den slags.

Kom gerne med din kommentar