Nyt lækkert førersæde til WordPress

Af Skrevet i - Websites d. 29. januar 2014 0 Kommentarer WordPress med nyt førersæde

Stil lige dig selv dette spørgsmål: Hvis jeg var kørende sælger, hvad ville så være det vigtigste for mig ved min bil? (Udover at den kørte som en drøm, og så præsentabel ud, når jeg parkerede hos kunderne).

Jeg ved ikke med dig, men for mig ville det være førersædet. Hvordan det føles at styre bilen. Hvordan gearstangen er. Hvor overskueligt og lækkert instrumentbrættet er. Og ikke mindst hvor rart det er at sidde mange timer i bilen.

Det samme gælder faktisk for dit daglige CMS. Hvis du sidder og skriver og redigerer jeres website løbende er det ekstremt vigtigt at det er rart og lækkert at arbejde bag kulisserne. Holder vi lige fast i bilmetaforen, så består et CMS af tre hoveddele:

  1. Kode: det der gemmer sig under motorhjelm, der sørger for at den overhovedet kan køre.
  2. Karosseriet (front end): det alle andre (dine kunder og besøgende) rent faktisk ser og oplever, når bilen kører forbi.
  3. Førersæddet (back end):  der hvor du styrer bilen fra.

I december 2013, var alle webredaktører så heldige at WordPress udkom med et spritnyt lækkert førersæde med toptunet instrumentbræt, lækkert nyt interiør, og nye skinnende knapper – du kan se en oversigt over forbedringerne her. Når man skriver og redigerer på sit site hver dag, har det en kæmpe betydning.

 

Sådan ser den nye WordPress backend ud, når man skriver indlæg, som dette. Bemærk ikonerne i menuerne, den klare adskilning mellem menu og redigeringsfelter, samt et moderne fladt look. Sådan ser den nye WordPress backend ud, når man arbejder i det. Der er: fx nye ikoner i menuerne i venstre side, en mere klar adskilning mellem menu og redigeringsområdet, og et moderne fladt “look”.

Selv nørder har brug for et fedt sted at skrive

Tilbage i ca. 2005 læste jeg at virksomheden Wufoo, der laver et værktøj til at bygge sine egne webformularer, havde haft problemer med at deres udviklere (læs: supernørder) ikke var så gode til at få skrevet dokumentation. Dvs. få skrevet ned, hvad bestemte dele af koden gør, eller hvordan en bestemt funktionalitet virker eller skal implementeres.

De lavede så om på deres system, hvor udviklerne skulle skrive selve dokumentationen, hvor de lagde vægt på lækkerhed og brugeroplevelse, udover “bare” funktionalitet. Wufoo oplevede et gigantisk boost i deres udvikleres villighed til at få skrevet dokumentationen.

Hvis du står overfor at skulle vælge CMS i dag, så tænk en ekstra gang over, hvor rart systemet er at arbejde i bag kulisserne. Specielt hvis du regner med at I skal opdatere siden ofte.

Det nye design er et resultat af godt teamwork

Det nye backend-design  er blevet udviklet af et super sejt hold, der sidder over hele kloden, heriblandt danske Joen Asmussen, der til dagligt sidder hos Automattic.

Jeg spurgte Joen, om hvad han mente det nye design, gør for brugeroplevelsen for de folk, der bruger WordPress hver dag. Han fortæller:

Det erklærede mål var at lette den mentale vægt ved at bruge WordPress dag til dag. Med mindre og simplere og mere konsistent UI håber jeg det er tilfældet. Der er stadig meget WordPress UI der behøver arbejde, men vi var begrænset primært til CSS med dette projekt.

Som daglig bruger, kan jeg kun være enig i at konsistensen i hvordan knapper, ikoner og typografi spiller sammen nu. Det giver en mere strømlinet oplevelse, og gør det nemmere at have et overblik over, hvor man er, hvad man skal klikke på osv.

Udover de tekniske forbedringer og strømligning af de mange forskellige designkomponenter i brugergrænsefladen, fortæller Joen:

Jeg er ret glad for at ikonerne i menuen er blevet erstattet med vektorgrafik der tager farve fra farveskemaet, og forbliver skarpe når man zoomer ind.

Det er især godt for svagtseende, hvilket vi jo alle bliver en gang.

En anden lækker bonus ved ikonerne, er at de står knivskarpt på moderne tablets og mobiler.

Udgiv fra telefonen eller din tablet

Netop mulighederne på mobiler og tablets er virkelig skønne, når man sidder i det nye førersæde. Selve backenden er nu responsiv og vi kan skrive og rette indlæg fra vores mobiler og tablets uden det går udover funktionaliteten.

Vi kan også lave små hurtige rettelser for vores kunder uden vi lige er ved vores bærbare – nej, det er ikke en opfordring til at I skal ringe til os og bede om rettelser kl. 03 om natten ;)

Så tænk på dit team, der skal producere indhold, når du skal vælge nyt CMS – eller sørg for at få opdateret jeres WordPress til version 3.8, så alle har en fantastisk køreoplevelse.

Kom gerne med din kommentar