Tre tips til at finde det perfekte WordPress-tema

Af Skrevet i - Websites d. 20. september 2011 0 Kommentarer

WordPress driver i dag 22% af nye aktive websites i USA, hvilket ikke bare betyder at der er masser af inspiration at hente rundt omkring i verden, når man skal vælge hvordan ens site skal se ud, men også at der er rigtig mange dygtige mennesker, der bygger ting til WordPress.

En af de ting vi synes er så fede ved WordPress, er netop filosofien om at indhold og udseende er to adskilte ting. Kort og godt betyder det, at ens website kan beholde indholdet, hvis virksomheden skifter visuel identitet.

Dit tema er dit outfit

I WordPress-terminologi så taler vi om temaer, som basalt set er det sæt tøj, vi giver indholdet på. Når folk taler om et lækkert site, taler de tit om tøjet og ikke nødvendigvis indholdet.

Som du nok tænker, så er tøj og mode en smagssag. Men lad os vise dig for tre måder at få et sæt tøj, der passer godt til den virksomhed, du er en del af – og dit budget.

1. Find et gratis tema

Som du måske ved, så er WordPress gratis at bruge. Så der er også masser af gratis temaer man kan installere, uden beregning. Du kan starte med at søge direkte efter temaer, eller du kan bruge deres tag-filter:

Husk på: Det er langt fra alle gratis temaer, der er oversat til dansk, så hvis alle dine kunder bor her i landet, skal du regne med at bruge ekstra tid – eller noget mønt – på at få temaet oversat.

2. Køb et “Premium-tema”

Over de sidste par år er der dukket tjenester op, som laver virkelig flotte grundtemaer, som dog koster nogle dollars at komme i gang med. Populært bliver de kalt for Premium Themes. Vi har været rigtig glade for temaer, som enten vi eller kunder har købt hos fx. WooThemes eller themeforest.

Både WooThemes og themeforest søger for at temaerne bliver vedligeholdt, når der kommer nye versioner af WordPress.

Typisk har Premium Themes en lækkerhed, som man ikke lige finder i gratistemaer, og mange af dem har ekstra features, som ikke kommer med WordPress lige ud af boksen. De koster typisk fra $35 og opefter til brug på et website.

Saving Grace fra WooThemes er et super fint eksempel på hvad man kan erhverve sig for den nette sum af $70:

Husk på: Premium Themes er heller ikke altid oversat til dansk, og de ekstra features nogle af dem kommer med, kræver at man læser dokumentationen der følger med, holder tungen lige i munden og eksperimenterer med det indhold man har.

3. Få det bygget fra bunden af

Ja, her taler vi jakkesættet fra Seville Row. Typisk vil du udfra en foranalyse med et webbureau sammensætte nogle behov, for så arbejde sammen med en grafiker eller en AD’er så du får det helt rigtige udtryk til dit brand. Derefter går du så til en WordPress-udvikler for at få bygget sitet præcis til dine mål og ønsker.

Det er en længere process, da man altid skal tolke det grafikeren er kommet med og til tider finde nye løsninger på ting designet ikke lige har taget højde for, men man ender heldigvis med løsninger der er super unikke. Tag et kig på De Radikales valgsite fra 2011, som Spoiled Milk byggede til dem.

Husk på: Dine krav til dit site er retningslinier og ikke en hellig bog. Find frem til hvad der død og pine skal med, og hvad du kan lancere på sigt.

4. Bonus tip: Modificer et Premium Theme

Du kan også få modificere Premium Themes så du ikke kommer til at skulle bygge al funktionalitet eller design fra bunden af. Har du fundet et lækkert tema, som skal brandes til din virksomhed, og har du meget specifikke krav til nogle af funktionerne kan det være den helt rigtige løsning.

Du kan tage et kig Advice A/S, som er et modificeret Premium Theme, vi hjalp dem med at få bygget i sommers:

På med frakken og søg

Som du kan se er der masser af gode steder at starte med at finde det helt rigtige sæt tøj til din spritnye – eller måske lidt aldrende WordPress. Så på med frakken og find et tema, der sidder lige i skabet!

Kom gerne med din kommentar