Moderne websites bygget på WordPress

Symbiotisk er et af Danmarks mest erfarne WordPress-bureauer, der benytter sig af industristandarden inden for verdens største Open Source CMS’er.

Vi er specialister I at skræddersy løsninger, der er brugervenlige, strømliner jeres redaktionelle arbejde, integrerer med jeres andre systemer, og på hurtige og sikre servere i produktionen.

WordPress’ moderne Full Site Editor udnytter vi til det fuldeste for at give vores kunder de mest top-tunede løsninger, der følger med udviklingen inden for WordPress med fokus på redaktionel uafhængighed og dynamiske komponenter.

Udviklingsforløb hos Symbiotisk

Når vi arbejder sammen på jeres WordPress-løsning vil et typisk forløb være:

1. Første møde

Meet-and-greet

Vi tager et møde, får ansigt på hinanden, og ser på de udfordringer jeres organisation står overfor, og mere specifikt, hvad I har af ønsker til jeres kommende website.

I får mulighed for at se os an, stille spørgsmål og generelt få afklaret om vi kan hjælpe jer.

2. Afklaringer og pris

Hvad skal det koste, hvad skal det kunne og hvornår kommer det i luften?

Vi udarbejder et prisoverslag til jer, baseret på vores første møde, og gerne med supplerende oplysninger på skrift fra jer.

Hvis I synes overslaget rammer jeres budget nogenlunde tager vi endnu et møde, hvor vi får konkretiseret i dybden detaljerne i løsningen.

Vi finder frem til de grundlæggende rammer for sitet:

  1. Hvad det skal indeholde.
  2. Hvilke kernefunktionaliteter skal med.
  3. Hvad det skal integreres med.
  4. Hvilke tilgængelighedskrav vi skal være opmærksomme på.
  5. Hvordan det hænger sammen med jeres forretningsstrategi.
  6. Andre relevante spørgsmål og problemstillinger.

Når det er på plads udarbejder vi en udviklingsaftale og en tidsplan for projektet.

3. Opstartsmøde med konkretiserede mål

Hvilke forventninger har jeres kunder – og jer selv til sitet?

Jo bedre vi lærer jer og jeres kunder at kende – jo bedre bliver resultatet i sidste ende.

Derfor lægger vi vægt på at vi holder et opstartsmøde, hvor vi ser mere detaljeret på jeres:

  1. Overordnede webstrategi.
  2. Indhold og indholdsstrategi.
  3. Uddybende tekniske krav til sitet.

4. Digitalt design

Lækkert, moderne, subtilt, larmende?

Typisk vil I have en brandmanual, der lægger nogle retningslinjer for logo, farver og typografi til jeres organisation. Men der skal måske justeres lidt eller meget i forhold til at få et moderne website til at spille perfekt sammen med den.

Vi arbejder sammen med en dygtig digital designer, som hjælper jer med at få identiteten over i komponenter, som kan bruges til at udvikle sitet.

Der kan også være et behov for at få udarbejdet wireframes for en del specifikke flows eller moduler.

I får en udvidelse af designguiden med elementer til web og en række mock-ups på konkrete sidetyper.

Hvis I allerede har designs eller wireframes på plads tager vi selvfølgelig dem og går direkte videre til trin 4.

5. Opstart af integrationer

Forbindelser er essentielle

Vi påbegynder integrationerne parallelt med den digitale design fase, så vi ikke er afhængige af en godkendt designleverance før vi dykker ned i at hooke os ind i de forskellige integrationer.

Hver type integration kommer selvfølgelig an på det system WordPress skal “tale” sammen med, og hvilke data eller testdata, der er til rådighed mens vi udvikler.


Vores erfaring siger os, at det kan tage tid før tredjepartsleverandører har evt. testmiljøer til rådighed, så hvornår vi præcist kan udvikle på specifikke integrationer, er meget afhængigt af at vi faktisk har adgang.

6. Prototype

Kode, kode, test, kode

Når I har godkendt det digitale design begynder vi WordPress arbejdet til jeres front-end.

Vi laver de første spadestik til jer med en prototype i et WordPress tema til statiske elementer af designs vi har.

Prototypen kan vise hvordan sitet vil se ud og opføre sig i en browser, så I kan se hvordan menuer, billeder, oversigter m.m. skalerer responsivt, hvordan knapper og andet fungerer med evt. mouse-overs eller på mobiler og tablets, og som I kan udføre brugertests på, hvis I ønsker det.

7. Onboarding og undervisning af redaktion

Strukturerede arbejdsflows vinder dagen

Vi sikrer de korrekte brugeradgangen til beta-versionen, så I kan begynde at arbejde med jeres indhold direkte i WordPress.

Vi underviser jeres redaktion i en række 3-timers sessioner (typisk 3-4 gange før lancering) så I føler jer på sikker grund til at benytte løsningen.

Undervisningen strækker sig oftest ind i selve beta-perioden – og vil ofte være en enkelt session efter lancering.

8. Content-produktion og beta

Iterativ feedback og justeringer indtil I er klar

Selve beta-versionen er en videreudvikling af prototypen og bliver lavet på vores udviklingsserver, derved sikrer vi, at jeres gamle site kan leve helt indtil I er klar med den nye løsning.

Jeres redaktion er helt nede i maskinrummet her, og arbejder konkret med alt indhold og kommer med feedback på komponenterne.

Vi udvikler og optimerer de komponenter, der skal til for at løfte løsningen for jer, så de passer både i redaktionens arbejdsflows og fungerer optimalt i front-ned.

Vi får også top-tunet alle integrationerne, så vi alle er klar til at lancere sitet.

9. Lancering

We have lift off!

Vi sørger for at løsningen kommer i luften på jeres eget domæne.

På de fleste af vores projekter er det DNS-skifte, så beta-serveren overgår til at blive en live-server, men ellers kan det indebære opsætning af en server hos jeres host.

Vi sikrer også at tredjeparts cookies bliver korrekt kategoriseret og at de først bliver sat, hvis den besøgende har sagt ja til dem.

Vi retter fejl, som dukker op efter lancering. Typisk er det kosmetiske fejl i forskellige browsere, men det kan også være funktionelle fejl, som ikke er dukket op i beta-perioden.

Søgemaskinernes indeksering er essentiel, så vi indstallerer også et plugin til at håndtere redirects og evt. 404-fejl. Men inden modtager vi gerne en liste fra jer med generelle redirects fra gamle til nye URL’er, så vi sikrer at så lidt så muligt går midlertidig “tabt” i flytningen.

Når sitet er live er alt kode jeres.

10. Drift og support

Levedygtighed og sikkerhed

Alle moderne websites kræver løbende opdateringer og vedligeholdelse.

Vi hjælper jer med løbende opdateringer, backups, samt fejlrettelser m.m., hvis I har tegnet en løbende driftsaftale med os.

11. Kvalitetssikring og opfølgning

Bruger I sitet korrekt – og har I nye ønsker?

De fleste af vores kunder har et klippekort hos os til de små ting der skal udvikles og hjælpes med i den daglige drift af et site.

Men efter sitet har været live et stykke tid sikrer vi altid, at I benytter alle de moduler og komponenter, vi har bygget til jer, så optimalt så muligt.

I har måske også fået nye ønsker internt eller fra jeres brugere, som vi ser på i fællesskab og laver en plan for videreudvikling af løsningen.

Portræt af Malene Berland Grauslund

Malene Berland Grauslund

Fundraisingchef, Danske Hospitalsklovne

Vi har været utrolige glade for vores samarbejde med Symbiotisk om vores nye hjemmeside. De har ført os igennem hele processen med stor kompetence, skøn kreativitet og tryg projektstyring.

Fra starten har der været klare rammer og god dialog, og vi har draget stor nytte af deres faglige ekspertise og erfaring i både WordPress og hjemmesideopbygning for indsamlings-organisationer.

Fra starten har der været klare rammer og god dialog, og vi har draget stor nytte af deres faglige ekspertise og erfaring i både WordPress og hjemmesideopbygning for indsamlingsorganisationer.

Vi kom i mål til tiden, og er utrolig glade for den løsning, vi har fået.

… og mange flere har vi bygget websites til